Spoelen & reinigen

van de automatische transmissie

o.a. voor de merken:

Automaat spoelen Mercedes-Benz bij Multimerk
Automaat spoelen Peugeot bij Multimerk
Automaat spoelen Citroën bij Multimerk

Multimerk specialist in automaat flushen

Een automaatbak is niet onderhoudsarm en moet periodiek geflusht worden.

Voorkom dure reparaties

Bij het gebruikelijke onderhoud van een auto wordt geen rekening gehouden met het verversen en flushen van de automaatbak. Dit is echter wel belangrijk om de kans op storingen en dure reparaties aan een automaatbak te verkleinen.

Automaat flushen bij klachten

Uit ervaring blijkt dat automaat flushen ook reeds aanwezige klachten kan oplossen of verminderen. Daarom is automaat flushen in veel gevallen een goede stap om mee te starten. Als de handeling jouw klachten vermindert of oplost, bespaar je een kostbare revisie van de automaatbak. Automaat flushen is in principe preventief onderhoud. Een volledige garantie op het verdwijnen van klachten is uiteraard niet mogelijk.

Het proces van automaat flushen

Automaat flushen is een onderhoudshandeling waarbij de automaatbak gespoeld wordt en voorzien van schone ATF-olie. Wanneer nodig begint onze flushspecialist met een proefrit om eventuele klachten zelf waar te nemen. Vervolgens wordt de auto op een brug geplaatst, zodat de specialist de bodemplaat kan verwijderen. Voordat de flushspecialist aan het onderhoud begint, zorgt hij ervoor dat het flushapparaat is voorzien van schone ATF-olie en Powerflush Cleaning Agent (reinigingsmiddel) van Kroon-Oil.

Het is nu tijd om het flushapparaat aan te sluiten op de automaatbak. De monteur start vervolgens het flushproces en neemt plaats achter het stuur. Uiteraard gebruikt de monteur daarbij een stoelhoes. Tijdens het automaat flushen bedient de specialist de versnellingen zodat de automaat optimaal wordt schoongemaakt.

Na het flushen wordt de oude ATF-olie vervangen door schone en hoogwaardige voertuigspecifieke ATF-olie van Kroon-Oil. We zijn ervan overtuigd dat deze olie de beste prijs/kwaliteitverhouding biedt. Wanneer afgesproken (en mogelijk) vervangen we tenslotte ook het oliefilter.

Originele ATF-olie

De ATF-olie van Kroon-Oil is kwalitatief gelijkwaardig aan de ATF-olie die automerken voorschrijven, maar over het algemeen wel aantrekkelijker geprijsd. Ga je toch liever voor originele ATF-olie? Geen probleem, dit regelen we graag voor je. Laat het wel even aan ons weten. Bijvoorbeeld via een appje.

Advies nodig over je automaat?

Een automaatbak zorgt voor een comfortabele rijervaring maar is wel een complex stukje techniek. Vermoed je dat jouw automaat toe is aan een onderhoudsbeurt of ondervind je klachten? Dan geven wij jou graag advies over het flushen van je automaat.

Stuur onze specialist direct een appje of vraag een offerte aan via de website.

Voordelen

  • Effectieve reiniging van het volledige oliecircuit van de automatische transmissie
  • Automaatbak spoelen vermindert de kans op storingen en dure reparaties
  • Multimerk gebruikt kwalitatief hoogwaardige ATF-olie van Kroon-Oil
  • Multimerk is flushspecialist

Mogelijke klachten

Door vervuiling kunnen er diverse klachten optreden zoals:

Deze klachten kunnen veroorzaakt worden door een vervuilde automaatbak en verouderde ATF-olie. Met automaat flushen is er een reële kans dat de klachten afnemen of zelfs oplossen. Dit kunnen wij echter nooit garanderen.

Leg jouw klacht gerust aan ons voor. Stuur onze automaatspecialist een WhatsAppbericht of vraag een offerte aan via de website!

Contact opnemen

 Adres: Multimerk | Werkplaats
De Roef 8
9206 AK Drachten
Openingstijden: Maandag t/m vrijdag:
8.00 – 18:00
Zaterdag:
8.00 – 17:00
 Telefoon: 0512 – 511 335 of stuur een bericht
 WhatsApp: 06 – 23 43 777 1
 
 

Gratis offerte via WhatsApp?

Klik op de knop om een WhatsAppgesprek te starten.