Spoelen & reinigen

van de automatische transmissie

o.a. voor de merken:

Automaat spoelen Mercedes-Benz bij Multimerk
Automaat spoelen Peugeot bij Multimerk
Automaat spoelen Citroën bij Multimerk

Automaatbak spoelen BMW

De automaatbak van een BMW moet periodiek worden geflusht voor optimaal onderhoud.

Voorkom dure reparaties aan je BMW

Bij het reguliere onderhoud van een BMW wordt geen rekening gehouden met het verversen en spoelen van de automaatbak. Dit vergroot de kans op kostbare reparaties en storingen aan jouw voertuig. Laat daarom de automaatbak spoelen van je BMW. Direct contact met onze specialist? Stuur een appje of bel 0512 – 511 335.

Automaatbak spoelen BMW bij klachten

Het is met automaat spoelen van je BMW ook mogelijk om klachten te laten verminderen of geheel op te lossen. Daarom is automaat spoelen in veel gevallen een goede stap om mee te beginnen. Wanneer automaat spoelen de klachten vermindert of oplost, bespaar je een duurdere revisie van de automaat. Automaatbak is een onderhoudshandeling. Er is daarom nooit een volledige garantie dat spoelen klachten wegneemt.

Het proces van BMW automaat spoelen

Automaat spoelen is onderhoud waarbij de automaat van de BMW gespoeld wordt en de ATF-olie vervangen wordt. Indien nodig, zoals bij klachten, maakt de spoelspecialist allereerst een proefrit. Hierna wordt de BMW op een hefbrug gereden zodat de bodemplaat verwijderd kan worden. Voordat de monteur begint met spoelen, zorgt hij ervoor dat het spoelapparaat is voorzien van schone ATF-olie en Powerflush Cleaning Agent (reinigingsmiddel) van Kroon-Oil.

Tijdens het automaat spoelen van de BMW zal de specialist de verschillende versnellingen bedienen om de reiniging optimaal te laten verlopen. Na het spoelproces wordt de oude ATF-olie via het spoelapparaat vervangen door voertuigspecifieke ATF-olie van Kroon-Oil. Indien gewenst vervangen we ook het oliefilter.

Originele ATF-olie

De ATF-olie van Kroon-Oil is kwalitatief gelijkwaardig aan de ATF-olie die automerken voorschrijven, maar over het algemeen wel aantrekkelijker geprijsd. Ga je toch liever voor originele ATF-olie? Geen probleem, dit regelen we graag voor je. Laat het wel even aan ons weten. Bijvoorbeeld via een WhatsAppbericht.

Advies nodig over jouw automaatbak?

De automaat in je BMW zorgt voor een comfortabele rijervaring maar bestaat wel uit complexe techniek. Vermoed je dat de automaat toe is aan een onderhoud of heb je reeds klachten? Wij geven jou graag advies over de automaatbak van jouw BMW.

Stuur onze specialist direct een appje of vraag een offerte aan via de website.


Voor meer informatie over automaat spoelen bekijk je ons uitgebreide artikel op multimerk.nl

Voordelen

  • Effectieve reiniging van het volledige oliecircuit van de automatische transmissie
  • Automaatbak spoelen vermindert de kans op storingen en dure reparaties
  • Multimerk gebruikt kwalitatief hoogwaardige ATF-olie van Kroon-Oil
  • Multimerk is flushspecialist

Mogelijke klachten

Door vervuiling kunnen er diverse klachten optreden zoals:

In de praktijk merken wij dat dit soort klachten regelmatig worden veroorzaakt door een vervuilde automaatbak en verouderde ATF-olie. Wanneer je de automaat laat spoelen is er een reële kans dat de klachten afnemen of zelfs oplossen. Deel jouw klacht gerust met ons. Stuur onze automaatspecialist een appje of vraag een offerte aan via de website!

Contact opnemen

 Adres:Multimerk | Werkplaats
 De Roef 8
 9206 AK Drachten
  
Openingstijden:Maandag t/m vrijdag:
 8.00 – 18:00
 Zaterdag:
 8.00 – 17:00
  
 Telefoon:0512 – 511 335 of stuur een bericht
 WhatsApp:06 – 23 43 777 1
  
 
 
 

Gratis offerte via WhatsApp?

Klik op de knop om een WhatsAppgesprek te starten.