Spoelen & reinigen

van de automatische transmissie

o.a. voor de merken:

Automaat spoelen Mercedes-Benz bij Multimerk
Automaat spoelen Peugeot bij Multimerk
Automaat spoelen Citroën bij Multimerk

Multimerk is specialist in automaatbak spoelen

Een automatische versnellingsbak vergt specifiek onderhoud!

Bij regulier onderhoud van de auto wordt namelijk wel de motorolie en het oliefilter vervangen, maar de olie in de versnellingsbak meestal niet. Dit is echter wel belangrijk. Laat jouw automaat periodiek spoelen en verversen door Multimerk.

Direct contact met onze specialist? Stuur een appje.

Automaatbak spoelsysteem

Multimerk beschikt over een geavanceerd spoelautomaat met een krachtig reinigingsproces waarmee onze professionals in de werkplaats jouw automaatbak spoelen, reinigen en voorzien van verse vloeistof.  Het spoelen gebeurt op een dynamische manier waarbij de oude vloeistof in combinatie met een krachtige reiniger door het hele systeem, inclusief de koppelomvormer, wordt gepompt bij een draaiende motor. Door tijdens het spoelen alle versnellingen van de automaat te bedienen wordt het volledige systeem van A tot Z gereinigd.

Voorkom reparaties aan je automaatbak

Het niet regelmatig spoelen, reinigen en verversen leidt tot vervuilde olie en een slechte smerende werking. Deze factoren veroorzaken op termijn storingen wat leidt tot dure reparaties en revisies. Voorkomen is beter dan genezen!

Wat wordt er uitgevoerd?

Het spoelen van de automatische transmissie is een onderhoudshandeling waarbij de automaat gereinigd wordt en voorzien van nieuwe kwalitatieve ATF-olie. Wanneer nodig maakt de monteur allereerst een proefrit om eventuele klachten aan de automaatbak op te merken. Daarna is het tijd om de auto de hefbrug op te rijden zodat de bodemplaat  verwijderd kan worden.

Eenmaal voorzien van schone olie en een speciaal reinigingsmiddel wordt het flushapparaat aangesloten op de automaatbak. De monteur activeert vervolgens het flushapparaat en neemt plaats in de auto. Wees gerust, we maken gebruik van stoelhoezen om te voorkomen dat er olie op de stoel terecht komt. De monteur bedient tijdens het flushproces de versnellingen  met een lopende motor voor optimale reiniging .

Na de spoeling wordt de oude ATF-olie vervangen  door schone en kwalitatief hoogwaardige ATF-olie. Standaard gebruiken wij hiervoor voertuig specifieke ATF-olie van Kroon-Oil. We hebben goede ervaringen met de prijs-kwaliteitverhouding van deze olie. Indien mogelijk (en afgesproken) vervangen we tenslotte het ATF-oliefilter.

Originele ATF-olie

De ATF-olie van Kroon-Oil is kwalitatief gelijkwaardig aan de ATF-olie die automerken voorschrijven, maar over het algemeen wel aantrekkelijker geprijsd. Ga je toch liever voor originele ATF-olie? Geen probleem, dit regelen we graag voor je. Laat het wel even aan ons weten. Bijvoorbeeld via een WhatsAppbericht.

Advies nodig over jouw automaat?

Is de automaat toe aan onderhoud of heb je klachten? Wij geven je graag advies. Stuur onze specialist direct een appje of vraag een offerte aan via de website.

Voordelen

  • Effectieve reiniging van het volledige oliecircuit van de automatische transmissie
  • Automaatbak spoelen vermindert de kans op storingen en dure reparaties
  • Multimerk gebruikt kwalitatief hoogwaardige ATF-olie van Kroon-Oil
  • Multimerk is flushspecialist

Mogelijke klachten

Door vervuiling van de automatische versnellingsbak kunnen er verschillende klachten ontstaan, zoals:

Deze klachten kunnen veroorzaakt worden door vervuiling en verouderde ATF-olie. Met automatische versnellingsbak flushen kunnen klachten in sommige gevallen afnemen of verdwijnen. Leg je klacht gerust aan ons voor.

Deel jouw klacht gerust met ons. Stuur onze automaatspecialist een WhatsAppbericht of vraag een offerte aan via de website!

Contact opnemen

 Adres:Multimerk | Werkplaats
 De Roef 8
 9206 AK Drachten
  
Openingstijden:Maandag t/m vrijdag:
 8.00 – 18:00
 Zaterdag:
 8.00 – 17:00
  
 Telefoon:0512 – 511 335 of
stuur een bericht
 WhatsApp:06 – 23 43 777 1
  
 
 
 

Gratis offerte via WhatsApp?

Klik op de knop om een WhatsAppgesprek te starten.