Spoelen & reinigen

van de automatische transmissie

o.a. voor de merken:

Automaat spoelen Mercedes-Benz bij Multimerk
Automaat spoelen Peugeot bij Multimerk
Automaat spoelen Citroën bij Multimerk

Automatische versnellingsbak spoelen

Door de automatische versnellingsbak periodiek te laten spoelen blijft de automaat in optimale conditie en wordt de kans op kostbare reparaties verkleind.

Automatische versnellingsbak spoelen als onderhoud

Automatische versnellingsbak spoelen is een onderhoudshandeling waarbij de automaat wordt gereinigd en de olie ververst. In veel gevallen is een dergelijk handeling geen onderdeel van regulier onderhoud waardoor een automaat nauwelijks tot niet onderhouden wordt. Zonder onderhoud raakt de olie op den duur vervuild, waardoor ook cruciale onderdelen in de automaat vervuild raken. Dit vergroot de kans op vervelende klachten en kostbare reparaties. Door de automatische versnellingsbak te laten spoelen en verversen reduceert u de kans op vervelende problemen door vervuiling.

Direct contact met onze specialist? Stuur een appje.

Automatische versnellingsbak spoelen in het geval van klachten

Automatische versnellingsbak spoelen is geen reparatie maar een preventieve onderhoudsbeurt. Het komt in de praktijk echter wel voor dat een vervuilde automaat door spoelen minder problemen geeft. Omdat een reparatie of revisie van de automaat zeer kostbaar is, is reinigen van de automatische versnellingsbak een interessante optie om mee te beginnen. We kunnen vooraf nooit garanderen dat automaat spoelen de klachten wegneemt. Een daadwerkelijk defect wordt met reiniging uiteraard niet opgelost. Heb je klachten? We geven je graag advies.

Bel 0512 – 511 335 of vraag een gratis offerte aan.

De procedure van automatische versnellingsbak spoelen

Bij het spoelen van de automatische versnellingsbak begint de spoelspecialist het onderhoud met een proefrit (indien dit nodig is). Daarna wordt de auto op een autobrug gereden zodat de spoelspecialist de bodemplaat kan verwijderen.

Voordat de specialist begint met het spoelen van de versnellingsbak, vult hij de spoelautomaat met schone ATF-olie en Powerflush Cleaning Agent (reinigingsmiddel) van Kroon-Oil. Vervolgens koppelt de spoelspecialist het spoelapparaat aan op de automaatbak. Daarna activeert hij de spoelprocedure en neemt hij plaats achter het stuur.

Tijdens het spoelen van de automatische versnellingsbak worden de verschillende versnellingen meerdere malen bediend voor een optimale reiniging. Voordat de specialist in de auto gaat zitten, plaatst hij uiteraard een stoelhoes.

Na het spoelen van de versnellingsbak wordt de verouderde ATF-olie vervangen door schone ATF-olie. We gebruiken vrijwel altijd voertuigspecifieke ATF-olie van Kroon-Oil omdat we hier de beste ervaringen mee hebben qua prijs-kwaliteitverhouding. Wanneer je dat wilt, vervangen wij ook het ATF-oliefilter.

Originele ATF-olie

De ATF-olie van Kroon-Oil is kwalitatief gelijkwaardig aan de ATF-olie die automerken voorschrijven, maar over het algemeen wel aantrekkelijker geprijsd. Ga je toch liever voor originele ATF-olie? Geen probleem, dit regelen we graag voor je. Laat het wel even aan ons weten. Bijvoorbeeld via een WhatsAppbericht.

We geven je graag advies

Is de automatische versnellingsbak van jouw auto toe aan onderhoud of heb je reeds klachten? We adviseren je graag.

Bel 0512 – 511 335 of vraag een gratis offerte aan.

Voordelen

  • Effectieve reiniging van het volledige oliecircuit van de automatische transmissie
  • Automaatbak spoelen vermindert de kans op storingen en dure reparaties
  • Multimerk gebruikt kwalitatief hoogwaardige ATF-olie van Kroon-Oil
  • Multimerk is flushspecialist

Mogelijke klachten

Door vervuiling kunnen er diverse klachten optreden zoals:

In de praktijk merken wij dat dit soort klachten regelmatig worden veroorzaakt door een vervuilde automaatbak en verouderde ATF-olie. Wanneer je de automaat laat spoelen is er een reële kans dat de klachten afnemen of zelfs oplossen. Deel jouw klacht gerust met ons. Stuur onze automaatspecialist een appje of vraag een offerte aan via de website! 

Contact opnemen

 Adres:Multimerk | Werkplaats
 De Roef 8
 9206 AK Drachten
  
Openingstijden:Maandag t/m vrijdag:
 8.00 – 18:00
 Zaterdag:
 8.00 – 17:00
  
 Telefoon:0512 – 511 335 of
stuur een bericht
 WhatsApp:06 – 23 43 777 1
  
 
 
 

Gratis offerte via WhatsApp?

Klik op de knop om een WhatsAppgesprek te starten.