Spoelen & reinigen

van de automatische transmissie

o.a. voor de merken:

Automaat spoelen Mercedes-Benz bij Multimerk
Automaat spoelen Peugeot bij Multimerk
Automaat spoelen Citroën bij Multimerk

Automaatbak spoelen Audi

Houd de automaatbak van je Audi in goede staat door de automaat tijdig te laten spoelen.

Automaatbak spoelen Audi als onderhoud

Bij regulier onderhoud aan een Audi wordt meestal geen rekening gehouden met automaatbak spoelen. Daardoor raakt de automaat in de loop der tijd vervuild en verliest de ATF-olie zijn werkende eigenschappen met mogelijk kostbare reparaties als gevolg. Door de automatische versnellingsbak van je Audi tijdig te laten spoelen en reinigen verklein je de kans op vervelende klachten.

Direct contact met onze specialist? Stuur een appje.

Automaatbak spoelen Audi bij aanwezige klachten

Vervuiling en verouderde olie hebben een negatieve uitwerking op de conditie van de automaatbak. Automaatbak olie verversen en spoelen van je Audi helpt in sommige gevallen om klachten op te lossen of te verminderen. Het spoelen van de automatische versnellingsbak van je Audi is een onderhoudshandeling, Daarom is het nooit zeker dat eventuele klachten verdwijnen. Maar in veel gevallen is het wel het proberen waard gezien de hoge kosten bij een automaatrevisie.

Procedure automaatbak spoelen Audi

Audi automaat spoelen is een onderhoudsbeurt waarbij de automaat grondig gereinigd wordt, ook wordt deze voorzien van schone ATF-olie. Het proces begint (indien nodig) met een proefrit om eventuele klachten op te merken. Daarna wordt de Audi op een hefbrug gereden zodat we de bodemplaat kunnen verwijderen.

Het spoelapparaat voorzien we van schone en voertuigespecifieke ATF-olie en Powerflush Cleaning Agent (reinigingsmiddel) van Kroon-Oil. Vervolgens wordt het spoelapparaat aangesloten op de automaatbak en begint het apparaat met het reinigen van de automaat. Tijdens het spoelen bedient de spoelspecialist de verschillende versnellingen met een lopende motor. Zo wordt de Audi automaatbak optimaal gereinigd.

Wanneer de reiniging voltooid is, vervangen we met behulp van het spoelapparaat de verouderde ATF-olie door nieuwe ATF-olie. Indien je dat wenst, vervangen we ook het ATF-oliefilter.

Originele ATF-olie

De ATF-olie van Kroon-Oil is kwalitatief gelijkwaardig aan de ATF-olie die automerken voorschrijven, maar over het algemeen wel aantrekkelijker geprijsd. Ga je toch liever voor originele ATF-olie? Geen probleem, dit regelen we graag voor je. Laat het wel even aan ons weten. Bijvoorbeeld via een WhatsAppbericht.

Advies nodig?

Vermoed je dat de automaatbak toe is aan onderhoud of heb je reeds klachten? Wij geven jou in beide gevallen graag advies.

Stuur onze specialist direct een appje of vraag een offerte aan via de website.

Voordelen

  • Effectieve reiniging van het volledige oliecircuit van de automatische transmissie
  • Automaatbak spoelen vermindert de kans op storingen en dure reparaties
  • Multimerk gebruikt kwalitatief hoogwaardige ATF-olie van Kroon-Oil
  • Multimerk is flushspecialist

Mogelijke klachten

Door vervuiling kunnen er diverse klachten optreden zoals:

In de praktijk merken wij dat dit soort klachten regelmatig worden veroorzaakt door een vervuilde automaatbak en verouderde ATF-olie. Wanneer je de automaat laat spoelen is er een reële kans dat de klachten afnemen of zelfs oplossen. Deel jouw klacht gerust met ons. Stuur onze automaatspecialist een appje of vraag een offerte aan via de website!

Contact opnemen

 Adres:Multimerk | Werkplaats
 De Roef 8
 9206 AK Drachten
  
Openingstijden:Maandag t/m vrijdag:
 8.00 – 18:00
 Zaterdag:
 8.00 – 17:00
  
 Telefoon:0512 – 511 335 of
stuur een bericht
 WhatsApp:06 – 23 43 777 1
  
 
 
 

Gratis offerte via WhatsApp?

Klik op de knop om een WhatsAppgesprek te starten.