Spoelen & reinigen

van de automatische transmissie

o.a. voor de merken:

Automaat spoelen Mercedes-Benz bij Multimerk
Automaat spoelen Peugeot bij Multimerk
Automaat spoelen Citroën bij Multimerk

Automaat spoelen Renault

Houd de automaatbak van je Renault in goede staat met automaat spoelen.

Automaat spoelen Renault als onderhoudsbeurt

Automaat spoelen van je Renault is in eerste instantie bedoeld als onderhoud. Door klachten aan de automaat voor te zijn voorkom je dure reparaties. Automaat spoelen van een Renault bestaat uit het reinigen van de automaatbak en het verversen van de ATF-olie. Automaat spoelen is meestal geen onderdeel van een grote of kleine beurt aan je Renault. Let er daarom op dat jouw automaatbak op tijd wordt onderhouden.

Direct contact met onze specialist? Stuur een appje.

Automaatbak spoelen Renault bij klachten

Automaat spoelen is uiteraard in eerste instantie bedoeld als preventief onderhoud. Maar in de praktijk blijkt dat het in sommige gevallen ook klachten vermindert of oplost. De garantie is er nooit, maar ten opzichte van een veel duurdere automaatrevisie is het in veel gevallen wel de moeite waard om te spoelen. Heb je klachten over de automaat van je Renault? Dan geven we jou graag passend advies.

Bel 0512 – 511 335 of vraag een gratis offerte aan.

De procedure van automaat spoelen

Het proces van automaatbakspoelen begint met een proefrit (indien nodig). Daarna zal de specialist het flushapparaat voorzien van schone ATF-olie en een reinigend additief. Vervolgens wordt de auto de hefbrug opgereden zodat de bodemplaat verwijderd kan worden.

Nu de bodemplaat verwijderd is, sluit de specialist het flushapparaat aan op de automaat van de Renault. De flushautomaat start vervolgens het spoelproces om zoveel mogelijk vervuiling en aanslag uit de automaat te verwijderen.

Tijdens het spoelen laat de specialist de motor lopen en bedient hij alle versnellingen meerdere malen. Na het automaatspoelen wordt de ATF-olie vervangen door hoogwaardige voertuigspecifieke automaatolie van Kroon-Oil. Wanneer gewenst zal de specialist ook het oliefilter vervangen tijdens het proces.

Originele ATF-olie

De ATF-olie van Kroon-Oil is kwalitatief gelijkwaardig aan de ATF-olie die automerken voorschrijven, maar over het algemeen wel aantrekkelijker geprijsd. Ga je toch liever voor originele ATF-olie? Geen probleem, dit regelen we graag voor je. Laat het wel even aan ons weten. Bijvoorbeeld via een WhatsAppbericht.

Advies over de automaat van je Renault?

We geven jou graag passend advies. Heb je klachten over jouw automaat? Leg deze dan gerust aan ons voor.

Stuur onze specialist direct een appje of vraag een offerte aan via de website.

Voordelen

  • Effectieve reiniging van het volledige oliecircuit van de automatische transmissie
  • Automaatbak spoelen vermindert de kans op storingen en dure reparaties
  • Multimerk gebruikt kwalitatief hoogwaardige ATF-olie van Kroon-Oil
  • Multimerk is flushspecialist

Mogelijke klachten

Door vervuiling van de automaat van je Renault kunnen er verschillende klachten ontstaan, zoals:

In de praktijk merken wij dat dit soort klachten regelmatig worden veroorzaakt door een vervuilde automaatbak en verouderde ATF-olie. Wanneer je de automaat laat spoelen is er een reële kans dat de klachten afnemen of zelfs oplossen. Deel jouw klacht gerust met ons. Stuur onze automaatspecialist een appje of vraag een offerte aan via de website!

Contact opnemen

 Adres:Multimerk | Werkplaats
 De Roef 8
 9206 AK Drachten
  
Openingstijden:Maandag t/m vrijdag:
 8.00 – 18:00
 Zaterdag:
 8.00 – 17:00
  
 Telefoon:0512 – 511 335 of
stuur een bericht
 WhatsApp:06 – 23 43 777 1
  
 
 
 

Gratis offerte via WhatsApp?

Klik op de knop om een WhatsAppgesprek te starten.