Spoelen & reinigen

van de automatische transmissie

o.a. voor de merken:

Automaat spoelen Mercedes-Benz bij Multimerk
Automaat spoelen Peugeot bij Multimerk
Automaat spoelen Citroën bij Multimerk

Automaat spoelen Volvo

Correct onderhoud van de automaat verkleint de kans op kostbare reparaties. Laat de automaat van je Volvo daarom periodiek spoelen en verversen.

Automaat spoelen van je Volvo als preventief onderhoud

Het flushen van de automaat en het verversen van de automaat olie is een onderhoudshandeling om je automatische versnellingsbak in een goede conditie te houden. Het onderhoud bestaat uit het spoelen (reinigen) van de automaatbak en het verversen van de ATF-olie. Deze handeling is meestal geen onderdeel van een grote of kleine beurt, let er daarom op dat jouw automaat tijdig onderhouden wordt.

Direct contact met onze specialist? Stuur een appje.

Automaatbak spoelen Volvo bij eventuele klachten

Automaat flushen is in eerste instantie een onderhoudsbeurt om vervelende klachten te voorkomen. Toch kan automaat spoelen van een Volvo in sommige gevallen ook reeds bestaande klachten oplossen of verminderen die veroorzaakt worden door vervuiling en verouderde ATF-olie. Dat klachten daadwerkelijk verdwijnen is uiteraard nooit te garanderen. Heb je klachten over je automaat? Dan geven wij graag passend advies.

Het proces van Volvo automaat spoelen

Als eerste begint de spoelspecialist het onderhoud met een proefrit (indien nodig). Daarna wordt de Volvo op de hefbrug geplaatst zodat de specialist de bodemplaat kan verwijderen.

De specialist vult de spoelmachine met nieuwe ATF-olie en Powerflush Cleaning Agent (reinigingsmiddel) van Kroon-Oil. Vervolgens sluit hij het flushapparaat aan op de Volvo automaatbak en activeert hij het spoelproces. Tijdens het spoelen schakelt de specialist de versnellingen met een lopende motor meerdere malen in voor een optimale reiniging. Uiteraard gebruiken we een stoelhoes om eventuele olievlekken te vermijden.

Na het spoelen van de Volvo automaatbak is het tijd om de oude ATF-olie te vervangen
met schone ATF-olie. We gebruiken hiervoor voertuig specifieke ATF-olie van Kroon-Oil. We hebben de ervaring dat deze olie de beste prijs-kwaliteitverhouding biedt. Indien je dat wenst vervangen wij ook het ATF-oliefilter.

Originele ATF-olie

De ATF-olie van Kroon-Oil is kwalitatief gelijkwaardig aan de ATF-olie die automerken voorschrijven, maar over het algemeen wel aantrekkelijker geprijsd. Ga je toch liever voor originele ATF-olie? Geen probleem, dit regelen we graag voor je. Laat het wel even aan ons weten. Bijvoorbeeld via een WhatsAppbericht .

Advies nodig over de automaat van je Volvo?

Wij geven graag advies over de beste oplossing in jouw specifieke situatie.

Stuur onze specialist direct een appje of vraag een offerte aan via de website.

Voordelen

  • Effectieve reiniging van het volledige oliecircuit van de automatische transmissie
  • Automaatbak spoelen vermindert de kans op storingen en dure reparaties
  • Multimerk gebruikt kwalitatief hoogwaardige ATF-olie van Kroon-Oil
  • Multimerk is flushspecialist

Mogelijke klachten

Door vervuiling kunnen er diverse klachten optreden zoals:

In de praktijk merken wij dat dit soort klachten regelmatig worden veroorzaakt door een vervuilde automaatbak en verouderde ATF-olie. Wanneer je de automaat laat spoelen is er een reële kans dat de klachten afnemen of zelfs oplossen. Deel jouw klacht gerust met ons. Stuur onze automaatspecialist een appje of vraag een offerte aan via de website! 

Contact opnemen

 Adres:Multimerk | Werkplaats
 De Roef 8
 9206 AK Drachten
  
Openingstijden:Maandag t/m vrijdag:
 8.00 – 18:00
 Zaterdag:
 8.00 – 17:00
  
 Telefoon:0512 – 511 335 of
stuur een bericht
 WhatsApp:06 – 23 43 777 1
  
 
 
 

Gratis offerte via WhatsApp?

Klik op de knop om een WhatsAppgesprek te starten.