Spoelen & reinigen

van de automatische transmissie

o.a. voor de merken:

Automaat spoelen Mercedes-Benz bij Multimerk
Automaat spoelen Peugeot bij Multimerk
Automaat spoelen Citroën bij Multimerk

Specialist in automaatbak spoelen

Een automatische versnellingsbak vergt specifiek onderhoud!

Bij regulier onderhoud van de auto wordt namelijk wel de motorolie en het oliefilter vervangen, maar de olie in de versnellingsbak meestal niet. Dit is echter wel belangrijk. Laat jouw automaat periodiek spoelen en verversen door Multimerk.

Direct contact met onze specialist? Stuur een WhatsAppbericht.

Automaatbak spoelsysteem

Multimerk beschikt over een geavanceerd spoelautomaat met een krachtig reinigingsproces waarmee onze professionals in de werkplaats jouw automaatbak spoelen, reinigen en voorzien van verse olie. 

Het spoelen gebeurt op een dynamische manier waarbij de oude vloeistof in combinatie met een krachtige reiniger door het hele systeem, inclusief de koppelomvormer, wordt gepompt bij een draaiende motor. 

Door tijdens het spoelen alle versnellingen van de automaat te bedienen wordt het volledige systeem van A tot Z gereinigd.

Het flushproces

Het spoelen van de automatische transmissie is een onderhoudshandeling waarbij de automaat gereinigd wordt en voorzien van nieuwe kwalitatieve ATF-olie.

Proefrit

Wanneer nodig maakt de monteur allereerst een proefrit om eventuele klachten aan de automaatbak op te merken. Daarna is het tijd om de auto de hefbrug op te rijden zodat de bodemplaat verwijderd kan worden.

Beginnen met spoelen

Eenmaal voorzien van schone olie en een speciaal reinigingsmiddel wordt het flushapparaat aangesloten op de automaatbak. De monteur activeert vervolgens het flushapparaat en neemt plaats in de auto. Wees gerust, we maken gebruik van stoelhoezen om te voorkomen dat er olie op de stoel terecht komt. 

Bedienen van de versnellingen

De monteur bedient tijdens het flushproces de versnellingen met een lopende motor voor optimale reiniging. Dit doet hij meerdere malen.

Vervangen van de ATF-olie

Na de spoeling wordt de oude ATF-olie vervangen  door schone en kwalitatief hoogwaardige ATF-olie. Standaard gebruiken wij hiervoor voertuig specifieke ATF-olie van Kroon-Oil. We hebben goede ervaringen met de prijs-kwaliteitverhouding van deze olie.

Vervangen van het ATF-oliefilter

Indien mogelijk (en afgesproken) vervangen we tenslotte het ATF-oliefilter.

Originele ATF-olie

De ATF-olie van Kroon-Oil is kwalitatief gelijkwaardig aan de ATF-olie die automerken voorschrijven, maar over het algemeen wel véél aantrekkelijker geprijsd. 

Ga je toch liever voor originele ATF-olie? Geen probleem, dit regelen we graag voor je. Laat het wel even aan ons weten. Bijvoorbeeld via een WhatsAppbericht.

Advies nodig over jouw automaat?

Is de automaat toe aan onderhoud of heb je klachten? Wij geven je graag advies. Stuur onze specialist direct een WhatsAppbericht of vraag een offerte aan via de website.

Voordelen

  • Effectieve reiniging van het volledige oliecircuit van de automatische transmissie
  • Automaatbak spoelen vermindert de kans op storingen en dure reparaties
  • Multimerk gebruikt kwalitatief hoogwaardige ATF-olie van Kroon-Oil
  • Multimerk is flushspecialist

Mogelijke klachten

Door vervuiling kunnen er diverse klachten optreden zoals:

In de praktijk merken wij dat dit soort klachten regelmatig worden veroorzaakt door een vervuilde automaatbak en verouderde ATF-olie. Wanneer je de automaat laat spoelen is er een reële kans dat de klachten afnemen of zelfs oplossen. Deel jouw klacht gerust met ons. Stuur onze automaatspecialist een WhatsAppbericht of vraag een offerte aan via de website!

Voorkom reparaties aan je automaatbak

Het niet regelmatig spoelen, reinigen en verversen leidt tot vervuilde olie en een slechte smerende werking. Deze factoren veroorzaken op termijn storingen wat leidt tot dure reparaties en revisies. Voorkomen is beter dan genezen! 

Neem contact op!

 Adres: Multimerk | Werkplaats
De Roef 8
9206 AK Drachten
Openingstijden: Maandag t/m vrijdag:
8.00 – 18:00
Zaterdag:
8.00 – 17:00
 Telefoon: 0512 – 511 335 of stuur een bericht
 WhatsApp: 06 – 4500 4599

Stel je vraag!

Gratis offerte via WhatsApp?

Klik op de knop om een WhatsAppgesprek te starten.