Spoelen & reinigen

van de automatische transmissie

o.a. voor de merken:

Automaat spoelen Mercedes-Benz bij Multimerk
Automaat spoelen Peugeot bij Multimerk
Automaat spoelen Citroën bij Multimerk

DSG automaat problemen

Ondervind je problemen aan jouw DSG automaat en is DSG spoelen niet de juiste oplossing? Ook dan helpt Multimerk jou graag verder middels een reparatie of revisie van de DSG automaat.

Bel 0512 – 511 335 of vraag een gratis offerte aan.

Een DSG automaat, wat is dat precies?

De afkorting DSG betekent Directschaltgetriebe of Direct-Shift Gearbox. Het is een extra comfortabele automatische versnellingsbak afkomstig van de Volkswagen groep. Bij Audi wordt de DSG bak een S-tronic genoemd. Een DSG automaat is in principe een combinatie van twee handgeschakelde versnellingsbakken. Hierbij is de ene versnellingsbak verantwoordelijk voor de even versnellingen en de andere versnellingsbak voor de oneven versnellingen. Dit samenspel heeft als voordeel dat de ‘niet gebruikte’ versnellingsbak de juiste versnelling klaarzet zodat er snel en soepel doorgeschakeld wordt. Dit geeft een comfortabele rijervaring.

Mogelijke problemen DSG automaat

De DSG bak is een complex systeem dat voor meer comfort zorgt. Zoals de meeste onderdelen in een auto is ook de DSG automaat slijtagegevoelig met kans op defecten. Wanneer een DSG bak niet meer naar behoren functioneert treden er klachten op zoals:

  • DSG automaat schokt
  • DSG koppeling slipt
  • DSG bak geeft vreemde geluiden
  • DSG bak trilt
  • DSG automaat schiet uit de versnelling
  • De achteruit van de DSG functioneert niet

We begrijpen dat het erg vervelend is wanneer de DSG automaat klachten oplevert en het rijcomfort juist vermindert. Wij geven je graag advies over een passende oplossing bij DSG automaat problemen. Zowel bij DSG 6 problemen als DSG 7 problemen.

Mogelijkheden bij Multimerk zijn onder andere: DSG revisie, DSG deelrevisie, specifieke DSG reparatie, DSG koppeling vervangen, DSG vliegwiel vervangen, etc.

Wat jouw klacht ook is, neem bij DSG problemen gerust contact met ons op.

Bel 0512 – 511 335 of vraag een gratis offerte aan.

Gratis offerte via WhatsApp?

Klik op de knop om een WhatsAppgesprek te starten.